24 Ekim 2026
Aofrehber
Sola kaydırarak kapat
Ana Sayfa
Kategoriler
Diğer
DUYURULAR
Dishonored oyunundan karanlık bir şehirde çatı kenarında çömelmiş maskeli karakter ve uzakta görünen makineler
Genel Bilgiler

Arkane Lyon için alıcı aranıyor: Marvel’s Blade’in geleceği belirsiz

Microsoft, yaklaşık 217 kişinin çalıştığı Arkane Lyon için ortak arıyor. Görüşmeler uzatılırken Marvel’s Blade’in geliştirme süresi konusunda farklı bilgiler paylaşıldı.

Dishonored ve Deathloop’un geliştiricisi Arkane Lyon’un kapanma ihtimali, Fransa’daki yaklaşık 217 çalışanın işini gündeme getirdi. Microsoft, stüdyoyu devralabilecek bir ortak ararken çalışan temsilcileriyle yürütülen görüşmeler için ek süre tanıdı.

Görüşmeler 13 Kasım sonrasına uzatıldı

Xbox, Arkane’ı elden çıkarma planını temmuz ayında duyurmuştu. Le Monde’a konuşan Printemps Écologique sendikası temsilcisi, stüdyonun devri için birden fazla seçeneğin değerlendirildiğini söyledi.

Stüdyonun Sosyal ve Ekonomik Komitesiyle yürütülen kapanış planı görüşmelerinde daha önce 13 Kasım tarihi belirtilmişti. Microsoft, PC Gamer’a yaptığı açıklamada müzakere süresini bir ay uzattığını bildirdi. Şirket ayrıca kapanışa ilişkin belgelerin görüşme sürecinin parçası olduğunu, nihai karar niteliği taşımadığını vurguladı.

Alıcı arama süreci, Fransa’daki Florange Yasası uyarınca yaz ortasında başladı. Yasa, en az 1.000 çalışanı bulunan şirketlere, toplu işten çıkarmalara neden olan belirli kapanışlardan önce alıcı arama yükümlülüğü getiriyor.

Marvel’s Blade için tamamlanma süreci tartışmalı

Arkane Lyon, Marvel’s Blade’i 2023’te duyurmuştu. Microsoft, Le Monde’a oyunun geliştirilmesini destekleyip piyasaya çıkmasını sağlayacak bir ortak aradığını aktardı.

Printemps Écologique temsilcisi, oyunun yapımının son aşamalarına yaklaştığını ileri sürdü ve yayımlanmamasının emek ile kaynak kaybı olacağını savundu. Fransa’daki oyun çalışanları sendikası STJV de ekibe destek vererek oyunun başarı potansiyeli taşıdığını belirtti.

Öte yandan PC Gamer’ın stüdyoya yakın kaynakları, oyunun tamamlanması için ekibin önünde yıllar olduğunu söyledi. Bu nedenle sendika temsilcisinin değerlendirmesi, Marvel’s Blade’in çıkışa hazır olduğunun doğrulandığı anlamına gelmiyor.

Schreier kapanış beklemediğini söyledi

Bloomberg muhabiri Jason Schreier, edindiği bilgilere göre tarafların Arkane Lyon’u açık tutabilecek çeşitli çözümler üzerinde çalıştığını bildirdi. Schreier mevcut gelişmeler ışığında stüdyonun kapanmasını beklemediğini, ancak görüşmelerin farklı sonuçlanabileceğini de ifade etti.

Devir seçenekleri ve stüdyonun geleceğiyle ilgili açıklamalar, tarafların henüz anlaşmaya vardığını göstermiyor.

A

Aöf benimle hazırlanmaya hazır mısın

Tüm yazıları

İlgili Haberler

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap
Yorumunuz onaylandıktan sonra yayımlanır.

Ad ve e-posta bilgileriniz moderasyon, güvenlik ve gerektiğinde sizinle iletişim kurmak amacıyla işlenir. Ayrıntılar için Gizlilik Politikası sayfasını inceleyin.