Android 17 tabanlı ColorOS 17’nin kararlı sürümü, daha önce duyurulan 29 Ekim tarihinden önce bazı OnePlus ve Oppo telefonlara ulaşmaya başladı. Dağıtım şimdilik belirli bölgelerle sınırlı.
OnePlus 15 güncellemeyi Hindistan’da aldı
OnePlus, OnePlus 15 için ColorOS 17 dağıtımının başladığını resmi topluluk forumunda doğruladı. Hindistan’da sunulan güncelleme, CPH2745_17.0.0.102(EX01) firmware sürümünü taşıyor.
ColorOS 17 beta sürümünü daha önce yükleyen kullanıcılara yaklaşık 540 MB’lık bir paket veriliyor. Kararlı sürümü ilk kez kuracak kullanıcıların indireceği dosyanın boyutu ise 3,5 GB’ı aşıyor.
Güncelleme bildirimi ulaşmayan OnePlus 15 sahipleri, Ayarlar > Sistem ve Güncellemeler > Yazılım Güncelleme bölümünden manuel kontrol yapabilir. Güncelleme bu ekranda da görünmüyorsa Beta Programı’ndaki Release Candidate seçeneğine bakılabilir.
ColorOS 17 alan Oppo modelleri
OnePlus 15’in ardından Oppo’nun bazı yeni telefonları için de dağıtım başladı. Güncellemeyi alan modeller şöyle:
- Oppo Find X9
- Oppo Find X9 Pro
- Oppo Find X9 Ultra
- Oppo Find X9s
- Oppo Find N6
Oppo Find N6 için güncelleme şu anda Tayland’da sunuluyor. Diğer modellerde ise Hindistan, Endonezya ve Malezya’daki kullanıcılar dağıtıma dahil edildi. Oppo, beta sürümünü kullananlara ve beta kullanmayanlara güncelleme sağlıyor.
Beta kullanıcıları yaklaşık 500 MB, kararlı sürümü ilk kez yükleyenler ise yaklaşık 3,5 GB boyutunda paket indiriyor. Dağıtımın ilerleyen dönemde daha fazla bölgeye yayılması bekleniyor. ColorOS 17’yi sıradaki dağıtması beklenen marka Realme; ancak şirket henüz yayın tarihini açıklamadı.